Motorlu Testere Gaz Verince Boğuluyor

Motorlu Testere Gaz Verince Boğuluyor

Motorlu testere gaz verince boğuluyor konusu, motorlu testere kullanan kişilerin en çok araştırdığı konulardan birisi olmaktadır. Motorlu testere ağaç budama, ağaç kesme, tomruklama, bahçe ve ormancılık işlerinde kullanılmaktadır. Motorlu testerelerin bakımlarının ise periyodik olarak ve sıklıkla yapılması gerekmektedir.

 

motorlu testerelerin kullanım ömürleri

 

Aynı zamanda motorlu testere kullanımında, gerekli olan parçaların ve hava filtrelerinin de temizliğinin düzenli olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Periyodik bakımları düzenli olarak yapılmayan motorlu testerelerin kullanım ömürleri azalmakta ve ürünün verimli bir şekilde kullanılması imkânsız bir hale gelmektedir.

 

Motorlu Testere Gaz Verince Neden Boğulur?

 

En kullanışlı ürünlerden birisi olan motorlu testere bakımı kadar, kullanım talimatlarına uygun olarak motorlu testerelerin kullanılması gerekmektedir. Kullanım talimatlarına uygun olmayan kullanımlarda ve bakımları yapılmayan durumlarda, motorlu testereler sıklıkla arızalanmaktadır. Motorlu testerelerde en sık görülen arızalardan birisi de, motorlu testerenin gaz verince boğulması olmaktadır.

 

Motorlu testere gaz verince boğulması yani stop etmesi sonucunda yapılması gereken ilk şeyin havasının alınması gerekliliği olmaktadır. Bunun için motorlu testerenin hava filtresi kapağının sökülmesi lazımdır. Daha sonra ise motorun bujisinin yuvasından çıkarılması gerekmektedir. Buji yerinden çıkarıldıktan sonra ise bir kaba benzin doldurularak, bujinin bu kabın içine sokulması ve bu şekilde temizlenmesi gerekmektedir.

 

Motorlu Testere Gaz Verince Neden Boğulur?

 

Buji temizlendikten sonra ise tekrardan motorlu testerede ki yuvasına, aynı şekilde geri sokulmalıdır. Buji yuvasına yerleştirildikten sonra ise bu kısma bir hava tabancası ile hızlı bir şekilde hava püskürtülmesi lazımdır. Hava tabancası yoksa bir kaç dakika kadar açık bekletilerek bujinin üstünde olan benzinin uçması sağlamalıdır.

 

Bujiyi daha sonra iyicene sıkarak, motorun hava filtresinde yer alan kapakların sökülmesi gerekmektedir. Kapaklar söküldükten sonra karbüratöre bağlanan kısmın ayrılması lazımdır. Bu kısma ise bir kaç damla benzin damlatılarak, hava filtresi kapağının kapatılması lazımdır. Bu şekilde motorlu testerenin yeniden sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanmış olmaktadır.

 

Bütün bu işlemler yapıldıktan sonra motorlu testerenin çalışmaması durumu ise daha ciddi bir arızayı işaret etmektedir. Bu nedenle motorlu testerenizi size en yakın noktadaki agromec motorlu testere yetkili servisine götürmeniz gerekmektedir. Yetkili serviler sayfamızdan bulunduğunuz il ve ilçedeki tüm servislerimizin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

Motorlu Testere Gaz Verince Boğuluyor