Motorlu Tırpan Gaz Yemiyor

Motorlu tırpan gaz yemiyor? konusu, motorlu tırpan kullananların en sık karşılaştığı sorunlardan birisi olmaktadır. Motorlu tırpanlar ot temizlemek için en kullanışlı aletlerden birisi olmaktadır. Motorlu tırpanların kullanım yerleri ise bahçeler, peyzaj işleri ile tarım işleri olmaktadır. Motorlu tırpanlar son derece dayanıklı ürünler olup, genel kesme işleri dışında kalın olan çalıları ve fundalıkları da düzenlemeye yaramaktadırlar.

 

Motorlu Tırpanda Gaz Yememe Sorunu Nedir?

motorlu tırpan gaz yemiyor

Motorlu tırpanlar bakımlarına dikkat edildiği sürece uzun yıllar tarım ve bahçe işlerinde kullanılabilen aletler olmaktadırlar. Motorlu tırpanlarda en sık rastlanılan sorunlardan birisi de, motorlu tırpan çalıştığı halde gaz yememesi olmaktadır. Bu sorunu gidermek içinse yapılması gereken tek şey motorlu tırpanın gaz hava ayarı ve benzin ayarını düzgün yapma gerekliliği olmaktadır.

 

Zamanla çok kullanılan motorlu tırpanlarda hava ayarları ve benzin ayarları değişebilmekte ve bu da gaz yememe sorununa yol açmaktadır.  Bunun içinse motorlu tırpanın karbüratörünün üzerinde yer alan gaz valfine tam gaz verip, motoru tam devir çalışacak şekilde ayar yapmak gerekmektedir. Bu ayar yapıldıktan sonra ise motorlu tıpranda oluşan gaz yememe sorunu çözülmektedir.

 

Motorlu tıpran gaz yememe sorununun oluşmaması için aynı zamanda karbüratör bakımına ve temizliğine de her zaman dikkat etmek gerekmektedir. Bunun için düzenli aralıklarla motorlu tırpanların hem genel bakımlarının, hem de karbüratör bakımlarının yapılması büyük önem taşımaktadır.



Motorlu Tırpan Özellikleri Nelerdir?
Motorlu Tırpan Gaz Yemiyor

Motorlu tırpan ucundaki ufak testere ve misinalarla çim, çalı ve ot kesmeye yarayan aletler olmaktadır. Motorlu tırpanların en büyük özelliği kullanımının pratik olmasıdır. Çim biçme makinelerine göre motorlu tırpanların kullanım alanları daha geniş olmaktadır. Çim biçme makineleri ile dar olan bölgeler ve kenar kısımları temizlenemekte olup, motorlu tırpanlar ile bütün bahçe ve tarım işleri pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Motorlu tırpanlar kullanım amaçlarına göre elektrikli, benzinli ve akülü olarak imal edilmektedir. Her üçü de kullanım açısından aynı avantajlara sahip bulunmaktadır. İçlerinde benzinli motorlu tırpan ile daha uzun süreli iş yapılabilmektedir. Akülü ve elektrikli olan motorlu tırpanların ise daha dar alanlarda kullanımı uygun olmaktadır.