Motorlu tırpan neden titrer? konusu motorlu tırpan kullanan kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. Motorlu tırpanda gaz verildiği zaman titreme ve silkeleme olmasının en büyük nedeni içinde bulunan balata rulmanının dağılmasından kaynaklanmaktadır. Balata rulmanı dağıldığı zaman ise motorlu tırpanlar kullanıldığı zaman titremeye başlamaktadır.
Motorlu Tırpanda Titreme Sorunu Nasıl Çözülür?
Motorlu tırpanlar elektrik ya da benzin ile çalışan çok kullanışlı aletler olmaktadır. Motorlu tırpanda bulunan düzenek sayesinde otlar kolaylıkla temizlenebilmektedir. Motorlu tırpanların sopasının ucunda hızla dönen ve plastik bir misina veya çelik bıçaklar bulunmakta olup, bu sayede otların pratik bir şekilde ortadan kalkması sağlanmaktadır.
Motorlu tırpan kullanırken, en sık karşılaşılan motorlu tırpan arızası ise tırpanı kullanırken titremesi olmaktadır. Motorlu tırpanın titremesine neden olan bu arızanın en büyük nedenlerinden birisi de, balata rulmanın yıpranmasından kaynaklanmaktadır. Motorlu tırpanda bu sorunu gidermek içinse rulmanın içinde bulunduğu sekmanın sökülüp, freza tarafından bir takoz yardımı ile vurulup, rulmanın çıkarılması lazımdır.
Rulman söküldükten sonra ise içinde ki bilyenin değişmesi lazımdır. Daha sonra ise değişen rulmanın yeniden yatağına yerleştirilmesi gerekmektedir. Rulmanı yerine taktıktan sonra ise sekman pensesi yardımı ile rulmanın yerine oturması sağlanmalıdır. Böylelikle motorlu tırpanda oluşmuş olan titreme ve silkeleme sorunu kolaylıkla halledilmiş olmaktadır.
Motorlu Tırpan Çeşitleri Nelerdir?
Motorlu tırpanlar özellikle bahçe ve peyzaj işlerinde sıklıkla kullanılan araçlar olup, kolay bir şekilde çevrenin otlardan temizlenmesini sağlamaktadır. Motorlu tırpanlar çim biçme makinelerine göre daha pratik olmaktadır. Motorlu tırpanlara aynı zamanda kenar kesme aleti de denilmektedir. Bu nedenle motorlu tırpanlar çim makinesinin giremediği dar alanlarda ve köşelerde de rahatlıkla kullanılabilmektedirler. Buna bağlı olarak motorlu tırpan çeşitleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Benzinli Motor Tırpan
- Elektrikli Motor Tırpan
- Akülü Motor Tırpan
Benzinli Motor Tırpan
Motorlu tırpan çeşitleri arasında en çok kullanılan tırpan çeşidi, benzinli motor tırpan olmaktadır. Benzinli motor tırpanlar uzun süre ve açık arazilerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Elektrikli Motor Tırpan
Elektrikli motor tırpanlar daha küçük alanlar için tasarlanmış modeller olmaktadır. Bu nedenle en çok ev bahçelerinde kullanımı tercih edilmektedir.
Akülü Motor Tırpan
Akülü motor tırpan modeli ise kısa süreli olan kullanımlar için uygun olmaktadır.
Arıza onarmak veya kendi başınıza müdahale etmek ürünün garanti kapsamından çıkacağı anlamına gelmektedir. Bu yüzden onarım yapmadan önce yetkili bir servisimize arızalı tırpan motorunuzu götürmenizi öneririz. Yetki serviler sayfamızdan bulunduğunuz il veya ilçedeki agromec yetkili servislerinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.